Tort cu ciocolata si fructe de padure

de jolygina in Torturi, 4 Feb 2012 | 7030 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat 

  • 2, 1/2 cani de faina
  • 1 ,3/4 cana de zahar
  • 3/4 cana de cacao
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1,3/4  cana de lapte
  • 3/4 cana de ulei
  • 3 oua mari sau 4 potrivite

pentru crema

  • 500 g ciocolata alba de menaj
  • un plic de gelatina transparenta 
  • 2 1/2 cani de frisca lichida
  • un borcan de gem de zmeura de 400g

pentru decor 

  • 350 g ciocolata de menaj, amaruie
  • 1/2 lingurita de ulei
  • 500 grame fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .

Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .

Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .

Pentru crema rupem ciocolata bucatele si incalzim frisca pana la punctul de fierbere dupa care adaugam ciocolata si lasam 1 minut pe foc ,dupa care mixam bine pana se formeaza o crema spumoasa la care adaugam gelatina care a fost inmuiata inainte si topita la bain marine.

Asamblam tortul astfel  .

Taiem blatul de tort in doua  dupa care asezam o foaie pe platou si punem borcanul de gem de zmeura, dupa care adaugam crema alba(mai oprim putin pentru a unge putin si cealalta foaie)apoi a doua foaie din blat .

Ungem cu putina crema, un strat subtire, si adaugam fructele de padure peste ea.

Pentru decor topim ciocolata ,adaugam uleiul care ii da luciu,apoi taiem o hartie de copt cat circumferinta tortului si inalta cat tortul ,intindem ciocolata pe foaie cu o pensula ,nici prea subtire nici prea groasa dupa care o lasam cateva minute pentru a nu curge de pe  hartie dar sa nu fie nici tare si o punem in jurul tortului ,

Punem tortul la rece apoi scoatem hartia .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici